Reiselogg for S/Y TIDA-  Først en innledning om turen.

Denne siden er  først og fremst laget for familie/venner og kollegaer som har lyst og interesse av å følge oss på tur. Forhåpentlig er det også andre som planlegger en lignende tur som kan ha nytte av informasjon om havner/marinaer som vi besøker. Denne turen har vi hatt lyst til å gjennomføre lenge. Først vurderte vi å dra sørover, men slo dette fra oss av flere grunner.(navigatøren har drømt om en tur langs norskekysten i flere år) Vi har klart å få fri/ferie fra jobb og skole i 14 uker, uten å ta permisjon. Det blir i korteste laget f. eks. tur/retur Middelhavet. Havne leie er styggdyrt når man kommer sør for Danmark (40-80 Euro pr. døgn), det er også mere komplisert i forhold til strøm og tidevann. Liker man ikke å seile om natten så blir det litt stress å rekke frem til neste havn før mørket kommer. Holder vi oss i Norge så er det billig havneleie (0-250kr) lyst nesten hele døgnet, skal det skje noe hjemme så er det lett og rimelig å fly eller ta tog. Telefon og netttilgang er også bedre og billigere. Naturopplevelsen er nok også flottere. Utfordringen med å seile i Norge er at man må påregne all slags vær, både tropenetter og kanskje snøstorm. Sist men ikke minst, så slipper man språkproblemer. Hvis alt går etter planen og alt utstyr ombord fungerer, så er avreise fra Oslo uken etter 17 mai. Vi legger opp til å forsøke å gå raskt nordover, og heller bruke bedre tid ned igjen. Håpet er å komme helt til Trollfjorden i Lofoten/Vesterålen før vi må hjemover. En slik tur dreier seg mye om vær. Vi må påregne å ligge på været (sterk kuling/storm) flere ganger. Helt vindstille er heller ikke ønskelig for en seilbåt, men vi kommer like fort eller sakte frem med motor igang. Vi planlegger turen litt fra dag til dag. Det er byer og tettsteder langs hele kysten, tett i tett, slik at vi stopper for dagen når vi føler for det. Har man stått til rors 8-12 timer så er man stort sett fornøyd. Er det ekstra fint et sted så blir vi kanskje flere dager. Vi har heller ikke tid til å besøke fjordene, vi kommer til å plukke ut noen få. For å sammenligne litt med bil, så bruker vi ca en time på 10 kilometer. Da kan man forstå at en slik tur tar flere måneder. Vi planlegger å være tilbake på jobb i slutten av august . Vil  her takke min gode kollega Svein Egil Gravråk som har laget hjemmesiden.(det er faktisk en del jobb)-

Lørdag 16 mai 2009
Etter flere dager med arbeid med å montere kartplotter og radar er det nå endelig på plass. Det viste seg at den brukte radaren, som jeg kjøpte for halv pris, ikke kunne brukes. Hadde for gammelt system. Måtte da returnere den og kjøpe en ny. Da kartplotteren ble koplet til eksisterende GPS viste deg seg at den viste feil posisjon med ca 60-70 meter. Det holder ikke når man skal "snirkle" seg mellom holmer og skjær. Etter at det ble innkjøp og montert en ny Raystar 125 GPS ble posisjonen helt korrekt. Teknisk sett gjenstår det nå litt justering av autopiloten, så skal båten være klar. Hvis det ikke dukker opp noe uventet, så er avreise satt til torsdag 21.


Tirsdag 19 mai
Idag hadde jeg planer om å klatre opp i toppen av masta for å skifte "windexen" selve pilen var brukket. Antagelig har det vært en fugl på besøk. Det ble med forsøket, hadde dårlig klatrestol samt at det var veeeeldig høyt, 16 m. Ga opp etter 5-6 m. (det var ikke så lett, Steinar) Da dukket det opp en "reddende engel" i Leif som klatret til topps som en apekatt. Problemet var bare at det holdt ikke å skifte bare pilen, komplett windex må på plass i morgen. I morgen skal også resten av utstyret bringes ombord. Gummijolle, påhengsmotor, klær, sengetøy osv. Avreise fremdeles planlagt til Torsdag formiddag.

Torsdag 21 mai
Avreise fra Skarpsno båtforening (Oslo) kl 12.30. En del venner og familie hadde møtt frem for å vinke farvel. Tina og Tobias skulle være med til Tønsberg. Solen skinte og det var omtrent vindstille, det varte omtrent til vi passerte Drøbak. Vinden økte gradvis opp til 14.4 ms rett i mot. Vi gikk for motor hele veien, med den kraftige motvinden, samt motsjø, var vi flere ganger ned i 3,5 knop. Forbi Tofte begynte sjøspruten å slå over båten, slik at vi var både våte og kalde når vi nærmet oss Horten.(32nm) Klokken var da 19.30 og vi bestemte oss for å ta kvelden. Fortøyde i Horten gjestehavn, det var overaskende mange båter der.(3/4 fullt) Havneleie kr 175 u/strøm. Vi spiste på Peppes og avsluttet kvelden med en par glass vin ombord før vi tok kvelden rundt midnatt.

Fredag 22 Lørdag 23 mai
Vi forlot Horten etter frokost, skulle gå til Tønsberg (14nm) for å slippe av Tina og Tobias. Turen tok en 2-3 timer, det var kun 8-9 grader og det regnet hele tiden. Vi tok derfor en dags stopp i Tønsberg, mens vi ventet på bedre vær. Lørdag morgen skinte sola og vi dro fra Tønsberg ca 10.30. Tina bestemte seg for å bli med en dag til. Vinden økte på utover dagen og når vi nærmet oss Jomfruland var kl nesten 18.00. Det blåste da kuling fra sør, og var ikke noe særlig varmt. Vi bestemte oss for å overnatte på Jomfruland. (40nm) Mye båter også der, selv om havnen enda ikke var åpnet for sesongen. 75 kr. måtte puttes i en postkasse.(ellers 150) Vinden løyet litt utover kvelden. En stille kveld ombord.

Søndag 24 mai
Vi forlot Jomfruland ca kl 08.45. Sol, men en del vind. Da vi kom ut i Skagerak økte vinden gradvis utover formiddagen til ca 13ms. Sjøen var ganske rufsete, det ble også en del sjøsprøyt siden vinden var rett imot, kaldt var det også. Farten var flere ganger nede i 2,0 knop pga kraftig motsjø. Vi ankom Risør ca kl 1200,(14nm) der skulle Tina forlate oss og ta buss hjem til Tønsberg. Da vi la til innerst i Risør havn, var vi i ly for vinden, det føltes nesten som om å komme til en annen verden. Av med seildress, genser og lue. Vi spiste lunch og fylte diesel. Dro videre til Arendal. Mesteparten av veien snirklet vi oss innaskjærs, bak Lyngør og sørover. Den timen vi måtte utaskjærs var ubehagelig, vinden var nå flere ganger opp i nesten15 ms og bølgene krappe. Vi har nå hatt kuling rett imot helt fra vi forlot Oslo.Vi ankom Arendal ca kl 18.00.(22nm) Pga at havnen ikke åpnet før 1 juni, kostet det kun kr 50, ellers 250 inkl strøm å ligge der. Middag og dusj, relativt tidlig til sengs.

Mandag 25 mai
Forlot Arendal kl 0815. fremdeles sol og vind. I dag var vinden sterkere enn i går, utpå dagen slo vindmåleren ut på 15,5 rett som det var. Fremdeles rett imot. Vi snirklet oss innaskjærs, samt gjennom Blindleia, for å unngå det værste bølgekjøret. Ankom Mandal etter ca 12 timer (65nm)da var vi ganske sliten og gjennomkalde. Det er utrolig kaldt på sjøen i slik vind og relativ lav temp.Noen ganger må jeg være enig med min gamle far (og Leif) som sier at båter uten styrhus, ikke er laget for bruk i Norge.
De to siste dagene har det blitt færre båter. Som regel ser vi ingen fritidsbåter, kun noen tyskere her og der. Båthavnen i Mandal er heller ikke åpen før 1 juni, derfor kun kr 100, ellers 250 pr. døgn. I morgen skal vi forsøke å komme oss rundt Lindesnes, det er meldt opp til stiv kuling ut på dagen, derfor vil vi dra så fort det blir lyst. Håper vi rekker til Farsund før det blir for ille. For de som etterlyser bilder, har fotografen lovet at det kommer snart.

Tirsdag 26 mai
I dag var vi oppe kl 04.00. Kastet loss kl 04.30 og satte kurs mot Farsund. Ville komme rundt Lindesnes før det ble for store bølger. Da vi ankom Farsund ca 08.30 hadde det vært omtrent vindstille under hele turen, og bare litt svak dønning.(26nm) I Farsund er det stille i havna, 3 utenlandske seilbåter og oss. Farsund er kjent for sin fine gjestehavn, som er gratis inkl. strøm. Sov et par timer og våknet til skikkelig plaskregn. Blir liggende her til i morgen tidlig. Det gjenstår nå å komme seg rundt Lista, det er en tur som er nesten dobbelt så lang som den i dag. Det er meldt kuling på utsatte steder frem til fredag. Håper vi kommer oss rundt i løpet av morgendagen.
Det er flere som lurer på hvordan jeg trives med å bli våt og kald når jeg har ferie. Alle som kjenner meg vet at jeg har en liten "Lars Monsen" innerst inne. Vi ser ikke på dette som ren ferie, men mere som en "ekspedisjon". Håper selfølgelig at vi kan legge bort seildressen i lengere perioder utover sommeren.(det er fremdeles bare mai)
Hver gang navigatøren hopper i land for å fortøye, gremmes jeg over hennes valg av seilsko. Se bilder. (hold museknappen over bildene for å lese tekst, bildene blir større når man klikker på dem)

Onsdag 27 mai
Ny melding fra motvindsduoen. I natt ble det omtrent reprise på natten vi opplevde i Farsund for 2 år siden. Sterk kuling inne i havna, slik at jeg måtte opp for å legge ut flere fortøyninger. Flere utenlandske seilbåter kom inn i løpet av kvelden pga været. Etter å ha lest flere værvarsel etter frokost i dag, ble vi enige (under tvil) om å forsøke å gå rundt Lista. Vi bunkret diesel og vann og dro ca kl 13.15, da det var meldt  roligere forhold utover dagen. Da vi  var ved Lista fyr, var vi lei av å stampe i motvind (kuling) og realativt store bølger, gikk derfor inn til Listahamn (15nm). Det minte oss nesten om en liten fiskehavn på Grønland. Der var det en gjestebrygge med 2-3 plasser, hvor den ene var opptatt av en lokal fiskebåt. Her er både strøm og vann, ingen havneavgift. Så begynte det å plaskregne igjen. I morgen er det meldt  opp til liten storm, så her blir vi til fredag. Kvelden tilbringes ombord med lesing og en film på pc.

Torsdag 28 mai
har vi vært nøyaktig en uke på tur. Da vi gikk sørover hadde vi kuling rett imot, når vi rundet vestover så hadde vi kuling rett imot, og imorgen når vi skal nordover, er det meldt bris fra nord. Til kvelden skal det bli vindstille. Forstå den som kan.
I natt opplevde vi den kraftigste vinden så langt på turen: sterk kuling/liten storm fra NV. Vi ligger longside ved en liten lav flytebrygge med siden mot vinden. Det føltes som om båten ville legge seg opp på brygga i natt, hun lå over på siden omtrent som under en seilas. På utsiden av moloen går havet hvitt, glad vi ligger ved kai. Etter frokost gikk vi en tur ut til Lista fyr. Fyret er bygget i hugget granitt i 1833, og er 34 m høyt.
Håper vi kommer oss videre i morgen, dette er ikke noe blivende sted.

Fredag 29 mai
Avgang Lista kl 08.00. Strålende sol og omtrent vindstille. Vi gikk for motor til Sogndalstrand (17nm). Der ruslet vi litt rundt og kikket på den gamle bebyggelsen. Stedet er fredet som kulturmiljø. Et skikkelig koselig sted, men før sesongen er det meget stille der. Gallerier og stedets kafe er åpent kun i helgene.
Vi spiste lunch ombord før vi gikk videre etter vel en times tid. Neste stopp ble Sirevåg(24nm) vi valgte å stoppe for kvelden der, da neste mulige stopp ble Tananger. Dit var det enda en ca 5 timers tur. Skal ikke bare stresse. I Sirevåg var det kun et fiskemottak, en butikk, bakeri og brygger for fiskebåter. Ingen havneavgift. Til kveldsmat ble det ferske reker og hvitvin i sola. Vil ønske alle som følger oss på nett en riktig god pinse, spesielt mine kollegaer som er på jobb. (jeg skulle egentlig jobbet i pinsen)

Lørdag 30 mai
Tidlig opp i dag. Avreise 06.50. Første del av dagen var det helt stille, men etter lunch fikk vi en fin bris 8-10 ms inn aktenfor tvers på b/b. Seilte da i 5-6 knop til Skudeneshavn på Karmøy.(47nm)Kom hit ca kl. 15.00 Ble liggende som båt nr 3 utenpå 2 andre båter. Ganske fullt pga pinsen. Vi er blitt kjent med et par fra Østfold som er på vei til Trondheim, tar følge på enkelte strekk. De har en 41 foter og går litt fortere.
Her i Skudeneshavn er det flott, koselig havn og fin gammel bebyggelse. Vi avsluttet kvelden ombord i 41 foteren med en koselig prat og noen glass vin. Tok kvelden tidlig pga tidlig avreise i morgen.

Søndag 31 mai
Tidlig opp også i dag. Avreise Skudeneshavn kl 07.00. Sol og omtrent vindstille. Bestemte oss for å gå langt i dag. Vi gikk innaskjærs via Karmøysundet, på innsiden av Stord og opp Langenuen. Vinden økte på litt om litt, men det lille (motvind) som var ga ikke noe seilas. Etter ca 12 timer(79nm) for motor gikk vi inn til Lysøya sør for Bergen. Der ligger Ole Bulls sommerbolig "Villa Lysøen" (1873) som et eventyrslott med en spesiell blanding av stilarter. Vi la oss til for kvelden på et lite sted i nærheten som het Buena kai. Liten gjestebrygge med en kafe. (100 kr inkl strøm)
Etter middagen så gikk til Lyse kloster grunnlagt 1146,det er bare ruiner igjen. Steiner fra klosteret er brukt bl.a. til å bygge Rosenkrantztårnet i Bergen.

Mandag 1 juni
Vi dro fra Lysøyen kl 09.30 etter å ha tatt noen bilder av Ole Bulls hus (som er under oppussing). Solen skinte og det var lett bris fra nordvest. Vi passerte Bergen og gikk vest av Askøy mot Fedje.(øy helt ytterst i havgapet n/v for Bergen) Vinden økte gradvis og da vi kom ut i åpen sjø hadde vinden kommet helt opp i 18 ms og bølgene blitt store. Etter en stund i stamping mot sjø og vind rett imot, og med en fart som ble mindre og mindre, bestemte vi oss for å snu. Vi valgte å gå 1,5 timer tilbake istedet for å bruke 6-8 timer til Fedje.
Kl. 18.00 fortøyde vi i Strusshamn like utenfor Bergen. Det var nesten som en lagune, helt vindstille og igjen fikk vi en longside plass. (100 kr inkl strøm og dusj) Ble invitert ombord i nabobåten til et glass vin og båtprat. Fikk der  tips om en annen rute vi burde følge i morgen for å unngå åpen sjø. Det skal ikke blåse noe mindre i morgen.

Tirsdag 2 juni
Avgang ca 09 00. Det samme været: sol og nordlig kuling 12-15ms. Vi skulle nå gå på østsiden av Askøy og videre nordover opp Radsundet, opp til Mongstad. Krysset Fensfjorden og forbi Skjerjehamn (der statuen av Kong Olav ble plassert) Vi stoppet til slutt i Eivindvik i Gulen.(47nm)  Det er kommunesenteret i Gulen og har både lensmann, Nav kontor, bibliotek, bensinstasjon og butikk, samt 2 flytebrygger for gjester. Vi fortøyde ved hovedkaia, da flytebryggene er veldig utsatt i denne vinden. (50 kr +20 for strøm).Turen i dag gikk gjennom smale fjorder og sund, mellom øyer og holmer. Det var også enkelte steder hvor det var 2 knop motstrøm. Vi slapp bølgene, men den såkalte "traktvirkningen" på vinden gjorde at den kom helt opp i 18ms i enkelte smale sund. Periodevis under turen ble solen borte og det kom både litt regn og sludd!!! Vi begynner nå å bli lei kuling fra nord. En ting er at den er rett i mot, men den er også iskald. Det er meldt nordlig kuling hele uken. Vi nærmer oss nå Stad, det blir spennende å se hvilken vindstyrke vi får den dagen.

Onsdag 3 juni
I dag var vi tidlig oppe. Avreise Eivindvik kl 05.30. Lettskyet, vind fra nord. Vet ikke hvor mange grader det var, men vesentlig kjøligere enn i går. (det betyr at det ikke er varmt) Kl 10.30 var vi kommet til Askvoll, nord for Sognesjøen. Da var vi så kalde at vi måtte fortøye for å varme oss og spise litt. Etter en liten time fortsatte vi videre nordover til Florø, hvor vi ankom ca kl 15.00. På veien opplevde vi også at det haglet en liten periode. Vi så hodet på en sel rett ved siden av båten.
Florø er knutepunktet mellom Sognefjorden og Stad. Her bor ca 11000 mennesker. Her er det en fin gjestehavn. (flytebrygger m/vann og strøm) Det  koster  litt mer å overnatte: kr 190 m/strøm.
 
Navigatørens innlegg: Når skipperen klager som mest over motvind og kulde, så referer jeg til en bok jeg leser (Fasettmennesket "Hvem er jeg" av Paul Moxnes)

Livet er fullt av plager som du ikke kan bli kvitt.
Disse plagene er til å leve med
dersom du ikke gjør dem verre enn de allerede er.
Alt som skjer kunne jo ha vært verre.
Å gjøre et stort nummer av disse plagene, gjør dem bare verre.
Tell til ti før du lager oppstandelse.
Slåss når du må, men
aksepter nederlaget dersom det er nødvendig.
Det er mer interesant å prøve å finne løsninger.
Bruk hodet så vel som hjertet før du reagerer......................


Torsdag 4 juni
Nå er vi kommet til Måløy. Vi dro fra Florø kl 06.00 og var allerede her kl 11.00. Det har kommet litt "melisdryss" på fjellene rundt her i natt. Vi gikk innaskjærs også i dag. Det var fint med mange fjell og smale fjorder. Det høyeste fjellet var Hornelen på 889moh. Båten blir liten ved foten av slike fjell. På grunn av fjellene var vinden veldig skiftende, fra 0,5 til 14 ms og fra forskjellige retninger.Det vekslet mellom regn og sol, det er fremdeles kaldt. Strømmen var også til tider 2 knop i mot.
Her må vi nok vente på bedre vær før vi runder Stad. 
I ettermiddag gikk vi en tur rundt i byen. Der traff vi en av byens orginaler. Han ville gjerne vise oss rundt, så vi fulgte med ham til en krigsminnepark i utkanten. Han drakk øl og fortalte oss litt om stedet og sitt spesielle liv. Vi treffer mange hyggelige mennesker på vår tur.
Gjestehavnen ligger i sentrum, men mangler servicebygg. Det ble stengt i fjor. (følge av konkursen etter Tall ship race??) Det står i karboken at de har alle faseliteter, men det er kun strøm og vann som tilbys for kr. 190. Pga den kraftige vinden, og en del båt trafikk i havna er det som å kjøre berg og dalbane, selv fortøyd ved kai. Kvelden ble tilbrakt ombord med studering av kart og værvarsler. Avsluttet med film på pc.

Fredag 5 juni
I dag er det ventedag, kulingen ved Stad gir seg ikke. Det blåser 12-17ms og er meldt mellom 3 og 5 m bølger. Det er uaktuelt å forsøke å gå rundt under slike forhold. Det er en tur som tilsammen tar en 10-12 timer herfra til Ålesund. Det verste stedet er tuppen av Stadtlandet, vi regner med å bruke 3-4 timer rundt selve tuppen.
I dag har jeg skiftet dieselfilter, en jobb som tok mange timer da det var vanskelig å få  tett. Måtte lufte systemet flere ganger. Fikk assistanse av et par hyggelige fiskere som lå til kai ved siden av. Utenom dagligdagse småting som må gjøres, er det ikke annet å gjøre enn å vente og sjekke værvarsel med jevne mellomrom. Måløy er ikke akkurat den mest interesanne byen å ligge værfast i.

Lørdag 6 juni
Ny ventedag. Etter frokost oppdaget jeg at dieselfilteret fremdeles ikke holdt tett. Opp med filter og vannutskiller igjen. Satt sammen, fremdeles lekk. På en lørdag formiddag er det ikke mye hjelp å få, spesielt ikke i en liten by. Ringte på måfå et lite motorverksted, for å spørre om hva det var jeg gjorde feil. "Hele brygga" har nå vært innvolvert i dette. Etter lang tid traff jeg innehaveren, forklarte ham problemet Han hadde tilfeldigvis en mekaniker på jobb i Måløy. Han kom i løpet av en halv time, og etter ca 1,5 time var det i orden. Da kom oppgjørets time: Han forlangte 200 kr innkl. nytt filter!!!!(Han fikk det dobbelte) Snakk om service!
Etter lunch så oppdaget jeg at noen (kanskje meg?) ikke hadde skrudd igjen lokket på septikktanken ordentlig, 3 cm med septikk i bunn av lagerrommet under benken ute........Grisejobb. Godt å ha noe å gjøre mens man venter på avgang. Nabobåten bestemte seg for å gjøre et forsøk på å komme rundt i ettermiddag, etter noen få timer var den tilbake igjen. For store bølger og sterk kuling.
I morgen planlegger vi å gå noen få nm til Silda, en liten øy i nærheten. Mandag morgen håper vi å runde Stad, å komme til Ålesund utpå dagen.

Søndag 7 juni
Avgang Måløy kl 11.45. Ankomst Silda ca en time senere. Sol og bris fra nord. Silda er en liten "perle" som har vært et samfunn med butikker, skole osv. Nå er det meste nedlagt, men det er tilrettelagt for turister og sommergjester. Kun noen få fastboende igjen.Vi gikk en tur rundt øya for å se oss rundt. Litt etter oss kom M/Y Mimmi og S/Y Monica fra østfold som vi har truffet flere ganger tidligere. Etter det kom et ungt Hollansk par i en seilbåt (S/Y Poolster) med sin sønn på 2 år. Alle fra de fire båtene gikk til stedets spisested og spiste middag. Det var et ombygd/nedlakt saltlager for fisk. Der hadde vi noen koselige timer ute ved et langbord. Fin kveld med sol til ca 22.30. I morgen tidlig skal vi alle gå samlet rundt Stad.

Mandag 8 juni
ENDELIG. Vi passerte Stad i formiddag. Avgang Silda 08.15, ankomst Ålesund 16.15. Akkurat 50nm. Strålende sol og vind fra NØ som varierte mellom 5 og 10 ms. Noe sjø var det på tuppen, men turen gikk problemfritt.
Gjestehavna i Ålesund ligger midt i byen, det var overaskende mange båter der, men alle 4 fikk en grei plass. Kr 150 inkl strøm.Vi gikk en tur og kikket på byen etter middag. Ålesund er en flott by. Senere på kvelden ble det en liten tur på pub, sammen med de andre.

Tirsdag 9 juni
Vi våknet i dag kl 09.00 til strålende sol og omtrent vindstille. Etter frokost i cockpit gikk vi en tur opp til Fjellstua, hvor det er en fantastisk utsikt over byen.
Vi bestemte oss for å dra til Bud etter lunch. De andre 3 båtene ville ligge en dag til i Ålesund. Like etter avgang kl. 14.00 begynte det å sprutregne, det varte ca en halv time. Solen kom etter litt og vi hadde flere timer med fin sikt og fint vær. Forsøkte å seile litt, men ga fort opp. Vinden kom og gikk fra forskjellige retninger pga fjellene rundt.
Da vi hadde en par timer igjen til Bud ble det skikkelig uvær, det blåste, regnet, lynte og tordnet. Det var to våte, kalde og sultne seilere som ankom bud ca kl 21.00.(45nm)Uværet forsvant like fort som det kom like før vi var fremme. Det ble sen middag og tørking av klær, før vi gikk en kveldstur for å kikke på stedet. Bud er et lite tettsted helt ute i havgapet hvor Hustavika begynner. Bak moloen ligger det en liten flytebrygge med vann og strøm.(kr 100)

Onsdag 10 juni.
Sol fra skyfri himmel og nv bris også i dag. Utendørs frokost, så avgang Bud kl 10.15. Den beryktede Hustavika viste seg fra sin beste side, kun svak dønning. Vi ankom Kristiansund ca kl 15.00.(35nm) Gikk inn til gjestebrygga i Vågen. Det finnes også en gjestebrygge midt i sentrum, men der er det kun tillatt å ligge et døgn. Der er det også mye bølgeskvulp fra trafikken i havna. I Vågen er det servicebygg med alt man trenger. Havneavgift kr 150 inkl strøm.
Etter å ha ryddet og vasket litt, og tatt en dusj, gikk vi på Smia fiskerestaurant og spiste Bacalao. (like godt som i fjor,Jan)
Etterpå ruslet vi litt rundt i havneområdet. I morgen reiser Anka hjem for noen dager. Hun skal være med på kunstutstilling på skolen. Alle som ønsker er hjertelig velkommen til utstilling på Nydalen kunstskole i Oslo. Jeg blir da alene, men har en lang arbeidsliste med diverse ting som skal gjøres ombord. Håper det ikke blir for mye regn.

Torsdag 11 juni
I dag reiste Anka hjem med 09.00 flyet. Uvant å være alene ombord. Det er halvskyet pent vær, ca 15-16 grader og bris fra nv.Ved lunchtider fikk jeg besøk av en kompis av min far, med samboer. De hadde lyst til å titte på båten.(og meg) Vi hadde ikke snakket med hverandre på ca 30 år.
Dagen gikk med til litt vedlikeholdsarbeid. Var i land å handlet litt småtterier til båten. Om ettermiddagen kom S/Y Poolster, S/Y Monica og M/Y Mimmi. Kvelden ble tilbragt ombord i Mimmi

Fredag 12 juni
Etter frokost i dag tok jeg kontakt med mitt søskenbarn som jeg ikke har sett på flere år. Hun kom ombord for en kaffe og en prat før hun gikk på jobb.
På ettermiddagen gikk jeg sammen med mannskapet fra de andre båtene en liten runde i byen. Vi kjøpte reker og krabber, og satt oss på brygga mellom båtene og koste oss med det. Da vi var ferdige med å spise begynte det å regne litt.
I dag er det faktisk nesten fullt i gjestehavna, mest lokale båter som kommer inn til byen for å tilbringe helgen.

Lørdag 13.06.09.
I dag våknet jeg av plaskregn på dekk. Ble oppringt av mitt søskenbarn (Oddrun) utpå formiddagen, hun lurte på om jeg ville være med henne og mannen(Tor), en snartur for å se på dere hytte som ligger på Frei.(for de som ikke vet det, så er jeg født og oppvokst i Kristiansund) Etter at vi hadde sett på deres "paradis", kjørte vi litt rundt slik at jeg kunne se på forandringer siden sist jeg var i byen.
Utover ettermiddagen kom sola, og det ble temperatur nok til å være ute. Jeg tok med mannskapet fra S/Y Monica og M/Y Mimmi en tur til Vanndamman og Varden.
Det var konsert på Smia restaurant i kveld, musikken hørtes over hele gjestehavna. Vi satt ombord i båten og hørte på musikken.
Det er nå  lyst nesten hele natten, men temperaturen er ikke den beste,  i kveld har det vært  blikk stille.

Søndag 14.06.09.
Våknet til regn også i dag, men sola kom etter noen timer. Det blåser fremdeles kald vind fra nord, men varmt og godt i solveggen.
I dag kom navigatøren tilbake, slik at vi kan komme oss videre nordover. De andre båtene dro videre ved lunchtider. Vi treffes nok igjen, et sted langs kysten.
I ettermiddag har vi gått en lang tur rundt Vågen og kikket på gamle bygg og båter. Vi var ombord i gamle Borgenes fra 1942. Det er norges eldste steamtråler. Den er i dag nærmest et vrak, men det er planer om å sette den i stand. Min far arbeidet som fyrbøter ombord på midten av 50 tallet. Fisket i Barentshavet. Den ble tatt ut av drift i 1973.
Vi planlegger å gå videre i morgen formiddag. Blir antagelig stopp på Hitra utpå ettermiddagen.

Mandag 15.06.09.
Avgang Kristiansund kl 10.30. Sol og noen regnbyger.  Under turen nordover varierte vinden fra 6-14 ms, stort sett fra nv. Det var en kald dag, selv om det var sol mesteparten av dagen. Måtte bruke både votter og lue. Kunne ønske oss litt varme nå. Vi ankom Børøsund, et lite tettsted på Hitra kl 19.15 (55nm)
Her bygges det en ny liten gjestebrygge, men den er fremdeles ikke ferdig. Det er et par gjesteplasser innerst på båtforeningens brygge, 80 kr inkl strøm.

Tirsdag 16.06.09.
Etter frokost, dro vi fra Børøsund kl. 09.30. Det er omtrent det samme været, men i dag var vinden spakere og temperaturen litt bedre. Solen er fremme mesteparten av dagen, men plutselig kommer det en regnskvett.
Vi hadde bestemt oss for å gå til Stokksund, et lite sted i Fosen. Vi måtte lete litt etter marinaen, da den sto på kartet med navnet Kuringvågen.Under brua og til høyre åpnet det seg et koselig lite sted, nesten som en lagune. Ankomst 16.00 (40nm) Her er det marina med nye brygger og nytt servicebygg, kr 125 inkl. strøm.Turen i dag gikk også mye innaskjærs, det er holmer og skjær over alt, slik at man hele tiden må følge med på kartet. Traff her 2 andre seilbåter som også skal til Lofoten. Vi har nå snakket med mange, både nordmenn og andre som er på vei nordover. Etter middag gikk vi en tur, før vi returnerte til båten for å planlegge neste dags etappe og sjekke værmeldinger. Vi har nå snart vært en måned uten TV, den har ikke vært savnet. Vi ser en film på PC en gang i blandt.

Onsdag 17 juni
I natt våknet jeg til rene uværet, det blåste så det plystret i riggen (masta) og haglet på dekk. Det kom ca en cm med snø, ikke til å tro.
Da vi sto opp kl 07.00 så var det omtrent vindstille og sola skinte fra skyfri himmel. Vi gikk fra Kuringvågen kl 07.30, da vi kom ut på Folda var det store dønninger fra nattens kuling. Det rullet kraftig den første timen, men resten av turen foregikk for motor på et blikk stille hav. Ankom Rørvik kl 16.30 (61 nm) Her er det en relativ stor havn, men få gjesteplasser. Kun 2 flytebrygger med plass til 6-8 båter.( kr 120 inkl strøm) Det var helt fullt, slik at vi måtte legge oss på utsiden av S/Y Poolster (våre venner fra Holland) Etter middag og den vanlige turen i land for å se oss rundt, inviterte vi hollenderene ombord for et par glass vin i cockpit.Vi planlegger å gå til Brønnøysund i morgen, det er meldt kuling også i natt.

Torsdag 18.06.09.
I dag er det 4 uker siden vi dro fra Oslo. Det ble sen og lang frokost i dag. Tungt skydekke og kuling fra øst. Etter litt frem og tilbake bestemte vi oss for å gå til Brønnøysund. Avreise kl 12.30. Vinden økte på og var på det værste mellom 18 og 19 ms i kastene. Det ble en lang og kald dag før vi ankom Brønnøysund kl 19.00. (46nm) her er det en grei gjestehavn med flere flytebrygger.(kr 150 inkl strøm)
Brønnøysund er ikke store byen, slik at det  ikke tok lang tid å ta en kveldsrunde. Kvelden ble tilbringt med studering av kart og værvarsel. Det er korpsfestival her i byen nå. Når hurigruta ankom ved midnatt, ble den tatt imot av full musikk på kaia.

Fredag 19.06.09
Avreise Brønnøysund kl 10.30. Var i en båtbutikk og kjøpte et nytt anker før avreise. Det var lettskyet pent vær og omtrent helt vindstille. Turen til Sandnessjøen gikk på flatt hav, etter 39nm klappet vi til kai ca 16.30.
Sandnessjøen virker som en liten koselig by. Gjestebryggene ligger i sentrum og  koster den nette sum av kr 70 inkl strøm. Etter middag var det tid for litt jobbing. Rengjøring i kjettinkassa og merking av kjettingen med tape på hver 5 meter. Dette skulle vært gjort før avreise, men tiden strakk ikke til.
Vi har nå kommet til den del av kysten, hvor det ligger mange fine steder som vi har lyst til å besøke. Det er ikke enkelt å velge neste stopp, samtidig som vi må fortsette nordover til Lofoten. Mange steder må vente til turen sørover.
De siste dagene har vi hatt følge med S/Y Tyra og S/Y Edvarda, 2 seilbåter fra Oslo området som også skal til Lofoten.

Lørdag 20.06.09.
Vi dro fra Sandnessjøen kl 10.30. Neste stopp var Nesna. Der var vi invitert til lunch hos en kollega ( Alf ) av meg, han var på ferie i sommerhuset denne uken. Vi ankom Nesna i 14.00 tiden (15nm) og ble hentet på bryggen. Etter en god lunch og prat i et par timer, dro vi videre.
Hadde da bestemt oss for å gå til Klokkergården på Rødøy, det er en tur på ca 5 timer. Etter noen timer fikk vi melding fra et par  (Torild og Per Ingve) som vi hadde truffet i Oslofjorden noen ganger for 10 år siden. De bor nå i Bodø, og de lurte på hvor vi var.(De hadde hørt at vi var på tur nordover) Det viste seg at vi befant oss kun noen nautiske mil unna hverandre. Vi bestemte oss for å gå dit de hadde ankret opp, en liten bukt på en øy som heter Renga.(32nm) (På vei dit passerte vi polarsirkelen.) Det ble et koselig gjensyn, og en hyggelig kveld ombord i deres motorbåt.(Nino) (Vi er uten netttilgang en liten periode nå.)

Søndag 21.06.09.
I dag bestemte vi oss for bare å slappe av. Etter en sen frokost gikk vi alle fire en tur rundt på øya.Vi fikk se en havørn som satte seg ned på øya, den forsvant når vi fikk frem kameraet. Etterpå prøvde vi fiskelykken, etter en liten stund fikk Per Ingve en passe stor torsk. Den filiterte, kokte  og serverte han oss til lunch. Ferskere fisk går det jo ikke an å få. Om kvelden  feiret vi St.hans litt på forskudd, bål i fjæra og pølser på grill. Det ble en kjempehyggelig dag og kveld, selv om sola ikke var fremme så ofte. Temperaturen kunne også ha vært høyere.

Mandag 22.06.09.
Vi forlot Renga ca kl 08.00, vi gikk til Rødøy (5nm). Der ligger det en flott marina som heter Klokkergården, den er verdt et besøk. Der fikk vi vasket klær, båt og mannskap. Fjellet på Rødøy kalles Rødøyløva, på avstand så ligner det en løve som ligger. Det er 443 meter over havet. Anka måtte jo selfølgelig på toppen, og fikk overtalt meg til å bli med. En god time med kraftig oppoverbakke (litt klatring), så sto vi på toppen.(glad jeg er godt trent og har kondis :)
Det var en fantastisk utsikt derfra, i alle retninger. Været var strålende, med sol fra skyfri himmel og svak bris fra vest.
Ca kl 14.00 så forlot vi Rødøy, vi må videre nordover. Vinden forsvant helt, havet  flatt og solen skinte. Vi tenkte å ta en tur bortom Svartisen, men vil besøke den på vei sørover. Turen nordover gikk mellom flate øyer og høye fjell på opptil 1000 meter. Vi møtte også en stim med niser, var nesten redd for å kollidere med dem. Ankom Bodø ca kl 22.40(54nm) I dag passerte vi 1000 nautiske mil!! Gjestehavna i Bodø er under ombygging, slik at det er en del provisoriske løsninger. Havneleie kr 150 inkl strøm.

Tirsdag 23.06.09
Vi forlot Bodø ca. kl .10.00 uten å ha vært i land. I dag var det gråvær og omtrent vindstille. Vi skulle gå til Helnessund i Steigen. Dit ankom vi kl. 14.30. (30nm) Like etter  begynte det å regne litt. I stedet for grilling på kaia, ble det rømmegrøt og spekeskinke ombord. Etter middag gikk vi en lengere tur. Helnessund er et lite sted med noen få hus, butikk og frisør. Gjestehavnen består av en liten flytebrygge med strøm og vann til kr. 100 pr. døgn. Er glad at de fleste havner nå har flytebrygger, det er nesten 2 meter forskjell på flo og fjære. Problematisk med fortøyninger da. Dette stedet ligger i nærheten av Brennvika, en flott sandstrand omgitt av mange høye fjell på opptil 1000 meter, som Anka har hatt lyst til å besøke i lang tid. Pga dårlig vær blir besøket til denne stranden utsatt til hjemturen. Vi ser at sørnorge har flott sommervær, men vi er glad vi ikke utsettes for den samme farlige UV strålingen. Kvelden ble avsluttet med film på PC.

Onsdag 24.06.09.
Vi forlot Helnessund kl 11.00. I dag skulle Vestfjorden krysses. Sol fra skyfri himmel og svak sørlig bris. Turen over gikk uten noen problemer, litt rulling pga bølgene fra siden, men en fin og varm dag. Fortøyde ved Nyvågar brygge (like ved Kabelvåg) kl 16.30 (33nm)Målet er nådd, vi er i Lofoten. Flytebryggene her tilhører Nyvågar rorbuhotell og er et fint lite og koselig sted. Havneleie kr 150 inkl strøm og dusj/badstue. Man bruker hotellets dusjanlegg. Havna er meget grunn ved lavvann, kun 180cm(sandbunn) Wenche (min søster) og Rolf  ankom Lofoten i dag. De har sommerhus en 2-3 mil unna der vi ligger. I kveld var vi ute og spiste en bedre middag alle fire.
Etter middagen tilbrakte vi kvelden ombord hos oss for å feire at vi endelig er fremme. Vi vil tilbringe 5-6 dager her i Lofoten før vi starter på turen sørover.
Vi har nå besøkt følgende steder: Horten, Tønsberg, Jomfruland, Risør, Arendal, Mandal, Farsund, Lista, Sogndalstrand, Sirevåg, Skudeneshavn, Buenakai, Strusshavn(Bergen) Eivindvik, Florø, Måløy, Silda, Ålesund, Bud, Kristiansund, Børøysund, Kuringvågen, Rørvik, Brønnøysund, Sandenessjøen, Nesna, Renga, Rødøy, Bodø, Helnessund og Nyvågar (Kabelvåg i Lofoten)

Torsdag 25.06.09.
I dag leide vi bil, en 13 år gammel Mercedes. Vi skulle til Andøya, der hadde ingen av oss vært tidligere. Været hadde endret seg igjen til gråvær og regnbyer. Vi dro fra båthavna kl 10.15 og var fremme i Andenes ca kl 14.00. Der handlet vi litt og kikket oss rundt. Det var ingen pen arkitektorisk by, ikke mye å kikke på.
Vi reiste derfra til Bleik, et lite sted ikke  langt unna som Anka ville se nærmere på. Det er et sted hvor mange kunstnere får inspirasjon. Der drakk vi kaffe på en lokal kafe og tok noen bilder. Andøya har mye fin natur å by på.
Klokken 18.30 var vi tilbake i båten. Wenche og Rolf dro "hjem" til sitt. Vi spiste middag ombord. Etterpå kjørte vi to en tur for å kikke nærmere på Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær. Om kvelden klarnet det opp og solen kom frem.(og skinte hele natten)

Fredag 26.06.09.
Avreise kl 10.15, vi skulle på båttur til Trollfjorden. Solen skinte fra skyfri himmel. Etter ca 3 timer ankom vi Trollfjorden.(18nm) Vi var spente på hva som ventet oss der, alle fire hadde hørt mye om denne fjorden.
Stedet er flott, men i våre øyne oppskrytt. Fjellene virkere ikke bratte og høye, etter det vi har sett langs Helgelandskysten, Steigen og  ellers her i Lofoten.. Vi fortøyde ved en av bryggene innerst for å spise lunch. Der lå det et lite kraftverk som suste og duret, det ødela litt av idyllen. Vi var den eneste båten som lå der.
På veien tilbake stoppet vi for å fiske, Vestfjorden lå som et speil og solen skinte, (bildene taler for seg) etter en liten stund trakk Rolf opp en liten torsk og 2 hyser. Hysene skal vi grille i morgen, vi spiste torsken til kveldsmat. Vi forlater nå båten og nett tilgangen for noen dager

Lørdag 27.06.09.
I
dag forlot vi båten og flyttet på land for et par dager. Vi skulle bo hos min søster og Rolf. Vi leide den samme Mercedesen og kjørte til Valle på Vestvågøy. Tåke og skyer kom sigende inn fra havet og solen ble til slutt borte. Før vi hentet leiebilen besøkte vi Lofotakvariet som lå like ved. Der var det litt av hvert å se, både seler og diverse fiskeslag.
Vi smurte nistepakke og dro på biltur, kjørte til Leknes, Haukelandstranda og Utakleiv. Vi var i Lofoten for 10-12 år siden med bil, derfor har vi sett både Å, Reine og de mer kjente turistplassene. Om kvelden grillet vi fisk. Det var da både regn og kjølig, slik at vi måtte spise inne.

Søndag 28.06.09.
Samme været også i dag. Vi planla en tur til Nusfjord, det skal være norges mest ivaretatte fiskevær. Tydelig at ferietiden har startet for fullt, når vi ankom Nusfjord så var det parkeringsvakter som dirigerte trafikken. Det kostet også kr 50 pr. pers for å bevege seg rundt i fiskeværet. Når alt dreier seg om penger og turisme så ødelegges en del av idyllen mener jeg. Forøvrig var det et koselig og fint sted.

Mandag 29.06.09.
Etter frokost kjørte vi tilbake til båten. Vi bestemte oss for å starte på turen sørover. Avreise Nyvågar kl 13.00. Solen skinte fra skyfri himmel, det var nesten helt vindstille. Vestfjorden var omtrent uten en krusning.Turen gikk først til Straumshavn, (22nm) det skal være "norges fineste" utehavn (ankringsplass) Det var en stor poll med en fin liten sandstrand, lignet nesten på en strand i karibien. Flott sted.
Etter å ha tatt noen bilder dro vi videre sørover, vi ankom Norskot ca kl 19.30. (25nm) Det er en liten havn med kun noen få hus. Denne plassen ble tidligere  benyttet av fiskebåter som ventet på bedre vær for å krysse Vestfjorden. Der stoppet vi for kvelden. Der er det en liten flytebrygge for gjester. Kr. 100 inkl.strøm. Forøvrig var det lite å se på her, så nær som midnattsola som viste seg i all sin prakt. Ut og innseiling her krever årvåkenhet, mange grunner og skjær, men det er  godt merket.

Tirsdag 30.06.09.
Vi forlot Norskot ca. kl. 09.00. Sol og vindstille. Det blir nå varmere for hver dag. (heldigvis) Etter et par timer kom vi til Brennvika, stranda som vi hoppet over for en uke siden pga været. Vi dro helt inn til strandkanten og tok en del bilder. Neste stopp ble en liten bukt ved Vettøya,(mellom Helnessund og Kjerringøy) der kastet vi anker, spiste lunch og koste oss en 4-5 timer. Lysten på å bade forsvant når jeg leste av vanntemperaturen: 12,9 grader.
Kl 18.30 ankom vi Kjerringøy, ser ut som et koselig lite sted.(27nm) Her ble filmen "Jeg er Dina" spilt inn for noen år siden. Vi spiste middag på stedets restaurant, som ligger på bryggekanten. Her er det noen få gjesteplasser på en flytebrygge. Kr 120 inkl. strøm. Vi vil utforske stedet mer i morgen.

Onsdag 01.07.09.
I dag våknet vi av trommende regn på dekk, skyene lå lavt over Kjerringøy. Været endrer seg omtrent annenhver dag. Formiddagen gikk med til litt rydding og lesing. Da det sluttet å regne gikk vi til det gamle handelstedet på Kjerringøy, som ligger noen hundrede meter unna gjestehavnen. Stedet hadde sin glansperiode på 1800 tallet og var nordnorges største og rikeste handelsted. Her var det gjestgiveri, landhandler, bakeri, smed og alt som trengtes i et lite samfunn. På det meste kunne det være så mange som 1000 mennesker på stedet. Flesteparten var fiskere som ventet på været for å ro til Lofoten  på fiske. Stedet var på den tiden større enn Bodø. Alt er i dag museum og meget godt vedlikeholdt. Kjerringøy er verdt et besøk.
På ettermiddagen ankom M/Y Mimmi med Jan og Sol. Vi hadde ikke sett hverandre siden Kristiansund. Det ble en koselig kveld ombord hos dem.

Torsdag 02.06.09.
Så var solen tilbake igjen. Etter en sen frokost i dag, tok vi farvel med M/Y Mimmi og Kjerringøy. Turen gikk til Landegode, en stor øy utenfor Bodø. Her hadde vi fått tips av Torild og Per Ingve om en fin liten bukt som vi hadde lyst til å besøke. Turen dit tok drøye 2 timer (16nm) Vi fant bukta, solen skinte og lunchen ble inntatt i cockpit. Etterpå tok vi jolla inn til land og gikk en tur på øya. Etter en stund dukket det opp en liten havn med en enkel landhandel hvor vi spanderte på oss en is.
Tilbake i båten bestemte vi oss for å ligge her til i morgen, og da gå inn til Bodø. Vår yngste datter Ida har ankommet Bodø for å besøke en venninne, i løpet av helgen kommer hun ombord for å bli med oss en periode.
Det ble en enkel middag ombord. Uten andre båter i nærheten, uten radio og tv, sier det seg selv at det ble en stille kveld.

Fredag 03.07.09.
Våknet til strålende sol og omtrent vindstille i dag også. Vi forlot Landegode kl 10.30. (Landegode er en øy på ca 30km2 og har kun 42 innbyggere)
Etter ca en og en halv time fortøyde vi i Bodø havn (10nm) Vi fikk en grei longsideplass helt innerst i havna. Etter lunch gikk vi en tur på byen. Der traff vi Ida og Kristina og  tok en kopp kaffe sammen på en uterestaurant.
Om kvelden kom Ida og 4 venner ombord før de gikk på byen. I løpet av kvelden begynte det å blåse, liten kuling fra nord. Det måtte bare komme, det har vært omtrent vindstille siden vi ankom Lofoten.
Litt usikkert hvor vi drar videre etter Svartisen. Vi har også lyst til å besøke Myken, Træna og Lovund. De ligger litt langt ut, slik at det er veldig væravhengig om vi drar dit. I helga er det meldt stiv kuling (16 ms )ved Myken.
Ved midnatt gikk vi en lang kveldstur. Det er vanskelig å legge seg når solen skinner!

Lørdag 04.07.09.
Ny dag nye muligheter. Solen skinte fra skyfri himmel, men det blåste kuling fra nord. (13-14ms) Vi bestemte oss for å ligge i Bodø en dag til. Ida ønsket å tilbringe litt mere tid med Kristina, samt at det blåste litt mere enn ønskelig ute i fjorden.
Etter frokost gikk vi i land, vi trengte både proviant og litt båt og fiskeutstyr. Det lå flere reketrålere inne, slik at kveldsmaten bestemte seg selv.
Om ettermiddagen gikk Anka seg en lang tur, mens skipperen lå i cockpit og solte seg, med vg og en kald pils.
Ved midnatt ble Anka med Ida og Kristinas familie opp til en utkikksplass utenfor byen for å se på midnattsola. Det blir sene kvelder her i nord.

Søndag 05.07.09.
Da vi våknet i dag blåste det mindre, det skyet også ganske fort til utover formiddagen. Vi er nå en person til ombord. Ida er påmønstret som lettmatros en uke eller to. Ca kl 11.45 forlot vi Bodø med kurs mot Inndyr. Dit ankom vi ca kl 15.00 (19nm) Inndyr er et lite koselig fiskevær, med en liten flytebrygg med  4-5 longside plasser. (kr 100 inkl. strøm) Etter at vi ankom Inndyr kom solen og vinden forsvant helt. Vi gikk en tur for å kikke på stedet før middag. Da var det blitt så fint vær at vi arrangerte oss på kaia med grillen og spiste middag i land. Om kvelden prøvde Ida fiskelykken fra båten, uten hell. Ulempen med at det er vindstille er at myggen kommer, den er stooor!! I morgen tidlig drar vi til Svartisen.

Mandag 06.07.09.
Avreise Inndyr ca kl 08.45. Strålende sol og omtrent vindstille. Da det nærmet seg at vi skulle rundt Kunna, begynte vinden å øke på. Like før tuppen  begynte bølgene å bli ubehagelig store, vinden var på det meste 18,5 ms. En stund fikk vi bølgene rett inn fra siden, vi rullet  voldsomt. Til slutt kom de bakfra slik at vi surfet avgårde. Vi hørte senere  at det hadde blåst storm ved Rødøy i ettermiddag. Når vi kom inn i fjordene så ga det seg, turen videre inn Meløyfjorden og  Holandsfjorden til Svartisen gikk fint. Vi fortøyde ved flytebryggen der ca 14.30.(36nm) Her er det 8-10 longsideplasser til kr 100 inkl strøm.
Etter en litt sen lunch, gikk vi inn til Svartisen. Det er ca 3 km å gå på en grusvei før man begynner selve "klatringen" opp mot breen. Stien går stort sett kun over berg og fjell, og er ikke å anbefale ved regnvær.(glatt) Det er en flott opplevelse å se breen fra nært hold, samt utsikten derfra. Etter ca 3 timer var vi tilbake i båten. Kvelden avsluttet med film på pc.

Tirsdag 07.07.09.
Avreise Svartisen ca kl 09.00. Litt mere skyet i dag, lite vind. Vi fikk telefon fra Torild og Per Ingve som var på vei hjem til Bodø, om vi skulle treffes for en kaffekopp i nærheten. Vi avtalte å møtes i Vågaholmen, et lite sted i Rødøy kommune. Dit kom vi ca 11.30 (16nm) Der var det en liten flytebrygge med plass til 3-4 båter, kr 50 inkl strøm. Været var nå blitt strålende med skyfri himmel og helt stille, slik at vi bestemte oss for å bli liggende til dagen etter. I Vågaholmen var det kun 2 butikker og en dieselpumpe, ikke allverden å ta seg til. Vi gikk en lang tur på ettermiddagen. (viktig å bevege seg, da man tilbringer mange timer ombord, nesten helt passiv) Om kvelden grillet vi på kaia. En trivelig kveld.

Onsdag 08.07.09.
Etter å ha tatt farvel med Torild og Per Ingve, satte vi kurs mot Myken. Det er et lite fiskevær med noen få fastboende (12), ca 20nm ut i havet. På åttitallet bodde det over 100 mennesker på Myken. Været i dag var sol fra skyfri himmel, og nordlig svak bris. Dit ankom vi ca kl 12.00. I det vi ankom var det et band som hadde konsert ombord i en stor skøyte, de var på vei til Træna. Der er det festival i helgen. Gjestebryggen var en liten flytebrygge: kr 50 inkl. strøm.
Middagen i dag skulle inntas på stedets lokale kafe, det var en spesiell opplevelse. Der var kun 3 bord, plass til ca 10 personer i et rom på 16-17 kvm. Dagens rett var  fiskegryte av Lange. Ida fikk hjemmelaget pizza. Alt smakte meget godt. Innehaver, som også er stedets lærer, fortalte  om Mykens historie. Vi tilbrakte 3 hyggelige timer der. Da Anka hørte at de manglet en person til å drive stedets butikk, var hun vanskelig å få med ombord.
Myken anbefales for de som har mulighet. Det er nå slutt på at hele solen er oppe om natten. I natt  "duppet" solen seg i havet en  periode.

Torsdag 09.07.09.
Vi forlot Myken kl. 08.30 med kurs for Lovund. Det er en øy som ligger litt lengere sør/øst. Lovund er et velfungerende øysamfund, med fiskemottak, fiskeeksport, noe industri, rorbuhotell osv. Her er det ingen arbeidsløse, men mangel på arbeidsfolk. Ankom øya ca 12.30 (25nm) Den nye gjestehavna ligger innenfor nyhavna, er nesten litt vanskelig å finne. Nye brygger med strøm og vann, men ikke servicebygg. (kr.100) Havnen er grunn, men godt beskyttet mot havet.
Båten trengte nå en grundig vask utvendig. Det ble min jobb, mens Anka gikk en lang tur for å ta bilder. Ida fant en "hjemløs" katt som trengte litt stell. Utover kvelden/natten begynte det å blåse, frisk bris/liten kuling hele natta. Det uler godt i riggen da.

Fredag 10.07.09.
Ida mente hun hadde sett nok av "ingenmannsland" nå, og lurte på om vi ikke kunne besøke en by snart. Vi dro derfor til Sandnessjøen. Avgang kl 10.30. I dag var det mere skyer og frisk bris fra nord. Noen regnbyger kom også. Vi ankom Sandnessjøen kl 14.30(26nm) Jentene gikk en tur i land, mens jeg ble sittende i båten for å se på båtlivet. Båter kom og gikk hele tiden. Sandnessjøen har 2 gjestehavner, en som ligger midt i sentrum, den har ikke servicebygg. Den andre liggger ca 7-800m sør for sentrum, der er det nok mindre bystøy, samt servicebygg.(den er mye mindre)
Det ble ferske reker til kveldsmat i dag også. Været vekslet litt mellom sol og noen få regnbyger. Utover kvelden/natta ankom det en del lokale båter som skulle hit for å feste. Litt forstyrrende prat og roping hele natten. Det er triveligst i gjestehavnene som ligger i byer, midt i uken.

Lørdag 11.07.09.
Opp klokken 09.30 i dag. Lettskyet, svak bris fra sør!!. Avreise Sandnessjøen ca kl 11.00. Vi planla å dra til Igerøy (Vega) men svingte innom Tjøtta for å handle. Der bestemte vi oss for å overnatte, selv om det var tidlig på dagen. Vi ankom kl 14.00(17nm)
Tjøtta er et lite sted med et relativt stort fergeleie. Her ligger også en av nordnorges største og eldste gårdsbruk. Tjøtta gård kan spores  hele 2000 år tilbake i tid. Firmaet Bio-Forsk har hovedsete der nå.
Tjøtta gjestehavn har 2 lange flytebrygger med strøm og vann, men ikke service bygg.(kr 100) Om kvelden skyet det mere til og det kom noen regndrypp. Vinden er uberegnelig om dagen, veksler mellom sør og nord og 0-10 ms. Fra nå av er det slutt på midnattsolen. I morgen står Ylvingen for tur.

Søndag 12.07.09.
Avreise Tjøtta ca kl 09.30. Strålende sol fra blå himmel, liten bris fra sør. Vi ankom Ylvingen ca. 11.30 (13nm) Det var morsomt å komme inn i havna som "hele" Norge har et forhold til. Det er en liten flytebrygge ved siden av hovedkaia som er stedets gjestehavn, når det ikke er innspilling. I juli er det spillefri på søndager, slik at det kom en masse båter utover dagen som var innom for kortere og lengere tid.
Vi gikk og kikket litt rundt på øya. Det blir solgt kaffe og vafler hver søndag ettermiddag fra stedets forsamlingshus. Det virket som om alle innbyggerene benyttet seg av dette.Ylvingen er en øy i Vega kommune på Helgelandskysten som er 7,6 kvadratkilometer og ca 30 fastboende. Om kvelden grillet vi på kaia. Vi satt i cockpit utover kvelden og bare nøt været og stillheten. Det var 7 båter som ble liggende over natten.

Mandag 13.07.09.
Våknet også i dag til strålende sol og vindstille. Vi satt i cockpit og spiste frokost når NRK folkene kom i båt. Da var det bare å pakke sammen og dra fra bryggen som de skulle benytte. Vi dro litt på utsiden av øya og slapp ut fiskesnøret. I løpet av et kvarter hadde Anka fått 6 torsk. 3 små ble kastet ut, så i dag ble det torsk til lunch. Da vi kom til Brønnøysund ca kl 13.00 (11nm) er det tydelig at fellesferien har begynt. Havna var stapp full av store plastmonstere. Til slutt fikk vi trengt oss inn på en plass. Det var nå tid for en stor klesvask. Ida skal reise hjem i morgen, derfor ble det middag på land i kveld. Nå kl 21.30 er det 19 grader:)

Tirsdag 14. 07. 09.
Ny dag med strålende sol og svak vind fra nord. Egg og bacon i cockpit. Jentene gikk en tur på byen etter frokost, jeg slappet litt av i sola.
Vi fulgte Ida til flyplassen etter lunch. Vi bestemte oss for å dra til Leka. Mens vi gjorde oss klar for å dra, snudde vinden plutselig fra svak nordlig vind til sørlig bris 8-10ms. Det var gjort på noen få minutter. Avgang Brønnøysund ca kl 16.00. Etter en halv time kjørte vi rett inn i en "vegg" av lave regnskyer. Det er fasinerende å oppleve hvor fort været skifter. Under hele turen til Leka var det lavt skydekket og kjølig. Vi ankom Leka ca kl 21.00. (29nm) Leka er Nordtrøndelag nordligste kommune, øya er ca 1500 kvadratkilometer og har ca 700 innbyggere. Her livnærer de seg stort sett av jordbruk og fiskeoppdrett. Gjestehavnen består av en lang flytebrygge. Kr 100 inkl strøm. Servicebygg like i nærheten.
Kvelden er kald og grå, litt regn i luften.

Onsdag 15.07.09.
Våknet til en grå og vindstille dag. Avgang ca kl 09.00. Da vi nærmet oss Rørvik  kom solen. Der bunkret vi diesel før vi gikk videre sørover. Folda ble tilbakelagt i strålende sol og s/v bris. Vi bestemte oss for å ta kvelden i Sætervika hvor vi ankom ca kl 19.00(58nm) Det er et lite sted med noen flytebrygger i litt varierende standard. Kr 100 inkl strøm. Det er skummelt grunt enkelte steder i havna. Sætervika ligger helt ut mot havet og er den nordligste bygda i sør trøndelag. Her bor ca 100 fastboende. Utleie av rorbuer og båter på kaia.
Vi gikk som vanlig en lang tur før leggetid. I morgen skal vi også forsøke å få unna minst 50nm.

Torsdag 16.07.09
I dag lå tåka og skyene lavt over Sætervika. Det var omtrent helt vindstille. Avgang ca.09.30. Første stopp ble Stokksund (kl 14.00) hvor vi handlet inn proviant til helgen. Da kom solen frem for en periode. Denne strekningen langs Trøndelagskysten virker tilsynelatende ganske kjedelig, de samme grå knausene med noen hus her og der. Men når vi kommer i land åpenbarer det seg ofte idylliske perler.
Når vi oppholder oss hele dagen (10-12 timer) ute i cockpit, går tiden med til lesing, kryssord, kaffedrikking, spising, studering av kart og småprating. Det hadde vært triveligere med sol og varme på slike dager.
Da klokken nærmet seg 20.00 var vi kommet til Kongensvoll, et lite sted i nærheten av innløpet til Trondheimsfjorden. (63nm) Her er det en liten campingplass og marina. Her har alle campingvognene skikkelige fine "spikertelt". Flytebryggen til marinaen er relativ ny,  strøm men ikke vann.(kr 100) Hele stedet virker skikkelig veldrevet, er godt vedlikeholdt og ryddig over alt.
Det ble bare en kort spasertur i kveld.

Fredag 17.07.09.
Avgang Kongensvoll ca kl 09.30. Idag var det sol, varmt og vinden var  fremdeles borte.(kun svak vind fra n/ø) Vi gikk sørover i Trondheimsleia og bestemte oss for å stoppe på Smøla. Den hoppet vi over på vei nordover. Anka brukte omtrent hele dagen til å tegne, jeg måtte gjøre alt ombord, så nær som å lage lunch:)
Vi ankom Straumen på sørenden ca kl 15.30 (38nm) her er det en butikk, bensinstasjon, bibliotek og et motell. En gjestebrygge med plass til 3-4 båter longside. Kr 75 inkl strøm.
Smøla består av en stor hovedøy og ca 5000 småøyer, holmer og skjær. Den ligger ca 30 kilometer nord for Kristiansund og har ca 2200 innbyggere. (mange bor her kun om sommeren) Det er Møre og Romsdals nordligste kommune.
 Statkraft har anlagt Europas største vindmøllepark her, det er nesten 70 stk. Høyden er 75 meter og vingespennet 80meter. Det å gå med båt i dette området er ganske spesielt. Kartet er overfylt med små grunner og skjær. Vi har aldri sett maken.
Mens Anka gikk en lengere tur i kveld, skiftet jeg olje og filter på motoren. Det er blitt flere timer med motorkjøring enn beregnet.

Lørdag 18.07.09.
Gratulerer med 20 årsdagen Ida! Blir liggende her i dag. Det er sterk kuling på Hustadvika, det betyr at vi ikke har noe der å gjøre. Vi slutter ikke å undre oss over hvor mange hyggelige mennesker vi treffer. Da vi spurte Gunn, på stedets Ica butikk, om bussforbindelsen på øya, fikk vi beskjed om at den var elendig. Hun hadde en gammel bil som vi kunne låne, om vi ville se oss rundt. I dag har vi derfor vært rundt hele Smøla med en "gusjegrønn" Mercedes 230 TE stasjonsvogn fra 1983. Det at kun 2 vinduer kunne rulles ned og at takluken var tettet igjen med silicon, gjorde ingen ting. Vi kunne låne den så lenge vi ville.
Første stopp ble Vei(d)holmen, et fantastisk koselig fiskevær. Det er det største fiskeværet sør for Lofoten. Her var vi på museum, spiste lunch (fiskesuppe) på stedets lille hotell. Etterpå stoppet vi på Edøya hvor vi besøkte en kirke fra 1100 tallet, og et galleri på en stor gård. Vi kjørte også innom vindmølleparken. Fasinerende syn, men vi er litt usikker på om dette passer i naturen eller ikke. Smøla er nesten helt flat, det er uvant for oss som har sett så mange fjell på turen men uansett er det en flott øy.
Vi var tilbake i båten i 18.00 tiden og spiste middag ute i cockpit. Det har vært strålende sol og varmt i hele dag, men en del vind.

Søndag 19.07.09
I natt blåste det sterk kuling hele natta (nv) og utover formiddagen. Etter frokost tok vi bilen og kjørte til en prestegård hvor de hadde leid inn en baker fra Kr-sund som skulle bake brød i en gammel steinovn.
Etter å ha sett oss rundt på gården og kjøpt et par brød, dro vi tilbake til båten. Vinden hadde nå løyet betraktelig, så vi bestemte oss for å dra videre. Det var en passe ettermiddagsetappe å gå til Kristiansund, der kunne vi ligge ved en privat brygge i Brunsvika. Samtidig skulle jeg treffe et par barndomsvenner som jeg ikke hadde sett siden midt på 70-tallet.(Terje og Nicolai) Vi ankom Brunsvika i Kr-sund ca kl 19.00 (28nm)
Vi ble invitert inn i naustet til Nicolai (Baa), det var koselig innredet. Der ble vi sittende og prate om løst og fast til langt på natt. Det var en hyggelig kveld.

Mandag 20.07.09.
Vi våknet i dag til skikkelig grisevær, plaskregn og vind fra sv.Kaldt var det også. Planen var å passere Hustadvika i dag, men værvarslet meldte frisk bris/liten kuling fra sørvest. (midt i mot) Hustadvika er en av Norges farligste havstrekninger med sterke strømmer, mange skjær og grunner. Dette gjør at det danner seg store krappe bølger. Etter å ha tatt en kaffe i naustet sammen med Baa, bestemte vi oss for å gå på innersiden av Averøya til Håholmen som ligger omtrent midt på Hustadvika. En del lengere, men vi hadde da ly av Averøya omtrent hele veien. Avgang Brunsvika ca 11.00, ankomst Håholmen ca 15.30 (27nm) Det var en kald og våt tur.
Håholmen eies og drives av Ragnar Thorset, her er det gjestebrygge (kr 100) hotell og restaurant. Tidligere var dette et fiskevær som drev spesielt med klippfisk. På det meste bodde det ca 200 mennesker her. Det har vært klippfiskaktivitet her helt frem til 1960. Thorset kjøpte stedet i 1988 og bygde opp et  hotell (småhus) kurs og konferansesenter. Vi spiste en nydelig fiskemiddag på kvelden. Et virkelig flott sted som er verdt et besøk.
Det har plaskregnet i hele dag.

Tirsdag 21.07.09
Det plaskregnet også i hele natt. Vi dro avgårde ca 09.30 Regnskyene lå lavt og sikten var bare sånn passe, temp. 10 grader. Skiftende bris. Bestemte oss for å gå indre lei sørover. Det er skjær og staker over alt, men leia er godt merket. En del dønning fra vest. Det sluttet å regne utpå dagen. Etter en lang og kald dag i cockpit, ankom vi Ulsteinvik på Sunnmøre kl 19.30 (66nm). Byen har ca 5000 innbyggere og er mest kjent for skipsindustri. Etter middag gikk vi en tur i land for å handle. På en tirsdag kveld i fellesferien virket byen helt død. Det er anlagt helt ny gjestehavn som er godt skjermet innerst i havna. Kr 125 inkl strøm.

Onsdag 22.07.09.
I dag var det avgang kl 08.15. Været var lettskyet og nesten vindstille. Noe varmere enn i går. Da vi nærmet oss Stad ble dønningene større og større. Rundt tuppen hadde vi dønning på 3-4 meter inn skrått bakfra. Anka ulte som en ulv og bannet stygt mange ganger, men turen gikk greit. Rart at det var slike dønninger når det omtrtent ikke blåste.
Etter Stad kom solen for en periode. Vi stoppet i Måløy for å fylle diesel og gass. Da begynte det heldigvis å regne, slik at jeg slapp å spyle salt av båten:)
Vi bestemte oss for å stoppe for dagen i Rugsund, dit kom vi kl 17.15 (56nm). Rugsund er et gammelt handelsted fra midt på 1600 tallet mellom Måløy og Florø.(Inn Nordfjorden) Sundet ligger godt byskyttet mot alle vinder. På land er det en skikkelig gammeldags landhandler og kafe/pub.Stedet er vernet av Riksantikvaren. Her er det en skranglete flytebrygge med strøm til kr 130. Da vi gikk vår kveldstur fikk vi en overaskelse: Plutselig fikk vi se en bru som gikk over det sundet som vi skulle gå i morgen, for å komme videre herfra. Den var bare 15m høy, noe som er for lavt for oss. Det  betyr at vi må gå ca 2  timer tilbake, det som irriterer mest er at brua ikke står hverken på papirkartet eller plottereren.(brua er bygd i 2004)
Det har kommet mange regnbyger i dag, temperaturen har vært på 16-18 grader. Det ble film på pc i kveld. Her er ingen nett tilgang.

Torsdag 23.07.09.
Avgang Rugsund ca 08.30 i lett regn. Ca 1,5 time tilbake fra der vi kom, da måtte vi igjennom Skatestraumen. På det tidspunktet var det nesten 3 knop motstrøm. I mellom fjellene varierte vinden fra 5-18 ms og ifra alle retninger. Vi passerte Florø i et forferdelig regnvær, og krysset Stavfjorden med kuling rett i mot. Ankom Askvoll ca 17.30 (50nm) her var det omtrent helt fullt. Flytebrygge til kr 175 inkl strøm. Mye bølger fra fergen som legger til i nærheten. Askvoll er komunesenteret og er et relativt lite sted, men har det man trenger.Etter middag gikk Anka en tur, jeg passet båten og VG. I kveld ble det helt vindstille og kl 22.00 var det 17 grader.
Vi har hver vår PC ombord, men i kveld streiket den eldste. Det betyr at om det er noen som har skrevet mail til meg (Jøran) så må den eventuelt sendes på nytt til: annkarinh.thoresen@tele2.no

Fredag 24.07.09.
Vi forlot Askvoll kl 09.30. Regnet silte ned, skiftende bris, stort sett fra sør. På vår tur i dag opplevde vi 2-3 voldsomme regnskyll, sikten ble bare et par hundrede meter og sjøen ble pisket til skum. Dette så vi på som en stor fordel, da vi ikke har hatt så mye regn på turen. Vi fikk nå prøvd at seildressene tålte skikkelig regnvær.
Turen gikk innaskjærs mot Bergen, over Sognesjøen og Fensfjorden.Samme rute som på turen oppover. Et sted i de smale sundene opplevde vi over 4 knop motstrøm. Sjøen "kokte" og båten var vanskelig å styre.
Vi stoppet til slutt ved en båtforening ikke langt fra Bergen. (Litlebergen) Her fortøyde vi kl 19.45 (63nm)og spiste middag ombord. Etterpå gikk vi en laang tur. Været har bedret seg utover kvelden. Nå klokken 24.00 sitter vi ute i cockpit, det er blikk stille og 17 grader.
I morgen formiddag drar vi til Bergen. Vi har vært der flere ganger før. Der skal vi treffe Tulla og Jan som skal være i byen  et par dager. Det skal bli moro.

Lørdag 25.07.09.
Avgang Litlebergen ca kl 11.00. Ankomst Bergen ca 12.30 (9nm) Som fryktet var Vågen full av båter, men vi  fikk en  plass nær Fisketorget. I Bergen er det ikke flytebrygger, det er kun noen få steder det er mulig å koble til strøm. (kr 100)
Vi ba Tulla og Jan, som bodde på hotell ca 500 m unna, til lunch ombord. Ettermiddagen ble brukt til å rusle rundt i byen. Bergen er en flott by, med mange fine hus. Bryggen er noe helt for seg selv. På kvelden var vi ute og spiste. Det ble relativt tidlig kveld. Om natten var det mye bråk og musikk, slik at det ble dårlig med søvn. Været var grått med noen regnbyger, men ok temperatur.

Søndag 26.07.09.
Omtrent samme været i dag. Vi hadde planlagt en tur til Fløyen, men ombestemte oss når vi så køen utenfor Fløybanen. Det ble tur til Ulriken i stedet (lang kø der også) Ulriken er 643 m høy og har en fantastisk utsikt ( bedre enn Fløyen) over byen og områdene rundt. Det går gondolbane opp og ned.(Anka og Tulla gikk opp)
Det ble en bedre middag ute om kvelden, etterpå satt vi ombord og pratet til sen kveld. Det var mye bråk og musikk fra byen også i natt.

Mandag 27.07.09.
Formiddagen i dag gikk med til å handle litt, byen har mange spennende butikker.( I følge de som liker shopping) Bergen har også en spesiell pølsekiosk som Jan og jeg ville besøke. Der har de over 30 forskjellige pølsetyper, og man kan få pølser på 250 gram. Det smakte godt til lunch.):
Vi tok farvel med Tulla og Jan på ettermiddagen, de skulle reise hjem. Det har vært en fin helg med mye god mat og drikke.
Turen vår fortsatte videre kl 15.30. Vi kom til Bekkjarvik (30nm) på øya Selbjørn (nordvest for Stord) kl 20.00. Det er et lite sted rundt en naturlig lagune. Stedet har ca 500 innbyggere. Her er et stort gjestegiveri fra 1600 tallet. I Bekkjarvik har de i tidligere år livnært seg på salting av sild og eksport av hummer. Gjestehavnen var nesten full, men vi fikk plass utenpå en annen båt.
( kr 100 inkl strøm) Været har vært grått med regnbyger i hele dag, nå i kveld har det regnet jevnt og trutt.
Det er flere som har klaget på at teksten på bildene har blitt borte(man skal legge markøren over bildet for å få frem tekst) I følge Svein Egil, forsøk dette: Trykk på knappen som står til høyre for adressefeltet i nettleseren (f.eks startsiden) Knappen kalles kompabilitetsvisning og ser ut som et ark, revet i to biter.

Tirsdag 28.07.09.
Etter noen voldsomme regnbyger i natt, våknet vi til lettskyet pent vær. Vi dro fra Bekkjarvik ca 09.30, kursen gikk mot Rosendal i Kvinnherad kommune. Turen gikk ned Langenuen og inn i Husnesfjorden som er begynnelsen på Hardangerfjorden. Ankom Rosendal i strålende solskinn kl 14.30. (30nm) Rosendal er et koselig lite sted med ca 1000 innbyggere. Stedet livnærer seg av kraftproduksjon, aluminium, oppdrettsanlegg og landbruk. De har  tidligere drevet med skipsbygging. Her ble "Gjøa", båten til Roald Amundsen bygd i sin tid.
Gjestebryggen her er den fineste vi har sett hitill, helt ny bred flytebrygge med strøm og vann. På kvelden har flytebryggen flere blå lys som markering, hjørnene har blinkende gule lys. Bryggen er flere hundrede meter og har også rekkverk i syrefast stål. Et meget spesielt bryggeanlegg. Det er flere gjesteplasser ved kaia lengere inn i havna. Rosendal ha plass til mange båter. Avgift kr 150 inkl strøm. I dag passerte vi 2000 nautiske mil !
Det ble en kveldstur i dag også. I morgen planlegger vi å se Baroniet Rosendal, det er Skandinavias minste slott. Bygd i 1665 av Ludvig Rosenkranzt.

Onsdag 29.07.09.
I natt blåste det "skikkelig" kuling, dårlig med nattesøvn. Solen som var her i går var erstattet av gråvær og lett regn. Etter en sen frokost, spaserte vi opp til Baroniet her i Rosendal. Det var den Danske kongen som sendte sin venn Ludvig Rosenkranzt hit for å bygge slottet. Han ble utnevnt til baron, og hadde ca 500 gårdsbruk underlagt baroniet. Danskekongen ville utvide adelen i Norge. Når man ser hvordan de levde her på den tiden, så var det nok ikke ille å være baron:) Det var desverre ikke tillatt å ta bilder innendørs. Slottet er omkranset av en flott hage i en stor park. I 1927 ble slottet gitt i gave til Universitetet i Oslo.
Rosendal er en fin liten by, men trenger å rydde og restaurere områdene langs havnen, et nedlagt skipsverft skjemmer en del.
Nå kl 22.30 har både vind og regn tatt en pause, det er stille og 16 grader. I morgen har vi planer om å bevege oss videre sørover.

Torsdag 30.07.09.
Så var det på tide med litt vind igjen. Vi våknet i fem tiden til voldsom uling og husking, det blåste 20ms inne i havnen (fra øst)Samtidig åpnet himmelen seg. Vi belaget oss på å bli i Rosendal en dag til, men i elleve tiden ble det omtrent helt stille. Vi kastet loss kl 11.30 og dro avgårde, litt usikkert på hvor vi skulle stoppe. Værvarslet for kvelden var ikke det beste. Da vi kom til Leirvik på sydøst siden av Stord, stoppet vi der. Her er det en relativ stor havn, som skal være godt skjermet mot det været som skal komme i natt. Ankomst kl 15.00 (21nm) Her er det både kai og flytebrygger. Langt mellom strøm og vannpostene. Nå begynner det å bli andre priser på havneleie: kr 200.- Havnen var omtrent helt full.
Leirvik er kommunesenteret på Stord. Det er en by med ca 11000 innbyggere, og har stort sett det en by skal ha. Mange av innbyggerene jobber på Aker/Stord eller annen offshorvirksomhet. På folkemunne blir stedet kalt "Vikjo" Her vokser "kristhorn" vilt i naturen.
Sent på ettermiddagen kom sola på besøk, temperaturen lå på rundt 18 grader. Nå er det bare å vente på mere vind.(nå kl 23.00 er det fremdeles helt stille)

Fredag 31.07.09.
Det ble nesten litt kjedelig i natt. Omtrent ingen vind, bare striregn.(Vi ligger helt i le for vinden) I dag har vi ventet på at kulingen på utsiden skulle blåse seg tom. Det regnet frem til klokken 16.00, da kom solen og det ble riktig fint. Dagen gikk med til billdesortering og lesing. Da været tillot å gå videre syntes vi det var blitt litt for sent, vi venter derfor til i morgen tidlig.
I kveld har vi gått en lang tur, spist middag i land og nå sitter vi i cockpit og ser på livet i havna. Det er lettskyet pent vær og 16-17 grader. Håper det varer noen dager. Vi innrømmer gjerne at vi er lei regn, motvind og ustabilt vær nå. (regner med at det er flere enn oss som er det)

Lørdag 01.08.09.
Avgang Leirvik kl 09.30. Vi skulle gå til Røvær som ligger ca 5 nm vest for Haugesund. Frisk bris rett i mot, men ok temperatur (18) selv om solen glimret med sitt fravær.
Vi ankom Røvær ca kl 13.00.Stedet har ca 100 faste innbyggere. Her er det en liten kai hvor gjestende båter kan fortøye (kr 75 inkl strøm)) Havnen ligger i en poll og er godt beskyttet. Øya er en del av Haugesund kommune og har både skole og barnehage. Her lever folk av fiske og havbruk, men de fleste pendler til Haugesund. Det er ca 10 avganger med hurtigbåt hver dag. Stedet har også butikk, hotell og kafe.
Vi lå helt alene ved bryggen frem til om kvelden, da kom det 3 seilbåter fra Stavanger,som rigget seg til på kaia med langbord og partytelt. (i begynnelsen var jeg litt skeptisk, de satt kun 2 meter fra vår båt) Etter en stund ble vi invitert til bordet og hadde en hyggelig kveld sammen med dem til langt på natt. Været var, som det har vært de tidligere kveldene, stille og mildt.

Søndag 02.08.09.
Sen frokost i cockpit i dag. Vi dro fra Røvær kl 11.30, ankom Haugesund en time senere. Vi fortøyde midt i byen for å sjekke værvarsel. (på Røvær fikk vi hverken inn nett eller telefon i havna) Etter en times tid begynte det igjen å regne, vi tok på regntøy og dro videre, vi bestemte oss for å gå til Kvitsøy utenfor Stavanger. Vi ankom Kvitsøy ca kl 18.30 (32nm) Det er Norges minste kommune på ca 5,5 km2. Her bor det ca 550 innbyggere, mange fra Stavanger området har sommerhus her. Kystdirektoratet har anlagt en stor kysttrafikksentral på øya.
Stedet er en perle med mange fine velholdte eiendommer. Tydelig at det er noen oljepenger som er i omløp her. Øya har tre gjestehavner, vi valgte Ydstebøhavn. Der kan man fortøye ved en betongkai til en pris av kr 100. I kveld har det også vært stille og fin temperatur.

Mandag 03.08.09.
I dag var vi oppe tidlig. Avgang Kvitsøy kl 07.45, strålende sol og en fin bris fra n/v. Vi dro innom Tananger for å bunkre diesel, etterpå gikk kursen mot Egersund. Brisen økte sakte men sikkert til liten kuling, noe dønning ble det til slutt. Da vi nærmet oss Egersund bestemte vi oss for å gå videre til Rekefjord, det var enda tidlig på ettermiddagen. Da vi nærmet oss Rekefjord bestemte vi oss for å gå et par timer til. Til slutt stoppet vi i Kirkhavn på Hidra kl 19.30 (77nm) Hidra er en øy i Flekkefjord kommune med ca 700 innbyggere. Her er det flere tettsteder. Kirkhavn er et lite idyllisk sted omgitt av flere åser på ca 150m, den relativt store trekirken fra 1854 synes godt i havnen. Her er det også fiskemottak, butikk og restaurant. Gjestebryggen består av en flytebrygge med strøm og vann til kr 150. Det er også gratis dusj og vaskemaskin i et helt nyoppusset servicebygg.
Under vår lille kveldstur traff vi en lokal kunstner som åpnet sitt galleri for oss. Det var det minste vi har sett, ca 5-6 m2. Hun ga oss også tips om et utsiktspunkt i nærheten som vi burde besøke. Jeg hadde (heldigvis) bare "gummisko" på meg, men Anka klatret til toppen. I morgen satser vi på å gå rundt Lista og Lindesnes.

Tirsdag 04.08.09.
Avreise Kirkhavn kl 08.00. Til å begynne med var det grått og vindstille, men sola og vinden (svak) kom etterhvert. Både Lista og Lindesnes ble passert uten problemer. Vi ankom Mandal ca kl 14.00 (42nm), sol og 23 grader. Gjestehavna ligger midt i byen, både kaifortøyning og flere flytebrygger. Prisen er hele 250 kroner for båt av vår størrelse. Mandal kommune er Norges sørligste og har ca 14ooo innbyggere, 11000 i Mandal by. Mandalselva deler sentrum  i to deler.
Tidligere når vi har vært i Mandal har ikke været vært det beste, derfor ville vi nå kikke på turområdene rett utenfor byen. Det er flere sandstrender like i nærheten. Vi fant en liten strand for oss selv, der tok vi turens første bad! Rekrasjonsområdene her er virkelig flotte.
Vi vet ikke helt hvor vi drar etter Mandal. Oljeflaket som brer seg nedover kysten vil vi gjerne unngå. Skalldyrfestivalen starter her på torsdag, kunne vært moro å få med seg litt av den. Været skal også være bra noen dager. Vi tar en dag om gangen. Har god tid enda.

Onsdag 05.08.09.
Deilig å våkne uten noen spesielle planer. Litt grått i dag, men 20 grader. Båten har fått litt stell, vasket og reparert en defekt lanterne.
Ruslet litt rundt i byen. Mandal er en koselig by. Det jobbes for fullt til skalldyrfestivalen som starter i morgen. De monterer en stor hoppstillasje rett bortenfor båten hvor det skal hoppes ut i havnebassenget med ski.(Kari Traa skal delta) 50 meter andre veien rigges det opp et tivoli. Havnen begynner nå allerede å fylles opp med lokale båter som skal delta på festivalen. Det virker allerede nå som om det skal bli en del støy. Musikken har "dundret" i hele ettermiddag. Under vår lille runde på byen i kveld, gikk vi forbi kinoen. Da begynte den nye Norske filmen "Snarveien", gikk inn for å titte på den og bli litt skremt før leggetid.....
Vi vet enda ikke om vi skal dra videre i morgen. Vurdere å gå til Lillesand, det er en passe dagsetappe. Håper vi ikke treffer på noen oljeflak.

Torsdag 06.08.09.
Frokost i cockpit kl 09.30. Gråvær, men ca 18-19 grader. Bestemte oss for å gå til Lillesand. Først var vi i fiskebutikken og kjøpte fiskepizza til lunch og fiskegryte til middag.(fisk er sundt)
Vi skulle nå sette kursen nordøstover, da passet det fint at brisen var fra n/ø;) Avgang kl 11.00.
Turen ble også denne gangen lagt gjennom Blindleia, litt mere aktivitet der nå i forhold til i mai. Flere eiendommer der vi gjerne kunne ønske oss. Da vi nærmet oss Lillesand kom solen og med den varmen. Anka påsto det ble kvalmende varmt!! (hun passer nok best i nord)
Ankomst Lillesand ca 17.00 (39nm) Gjestebryggen  ligger innerst i havna og består av flere flytebrygger, her er plass til mange båter. Kr 200 inkl strøm.(35-45 fot)
Lillesand er virkelig det man forbinder med sørlandsidyll, flere store og små hvite trehus fra 1700 tallet. Lillesand kommune ligger i Aust Agder og har ca 9000 innbyggere. Folketallet mangedobles om sommeren. Det var tidligere et ladested og het opprinnelig Sanden. Stedet er kjent for sin rike maritime historie, mange store seilskuter ble bygd her på 17 og 1800 tallet.
Etter kveldsturen ble vi sittende i cockpit for å nyte denne fine sommerkvelden.

Fredag 07.08.09
Avgang Lillesand ca 11.00. Det blåste frisk bris fra n/ø, solen skinte fra blå himmel. Vi gikk den indre leia og kom inn til Lyngør fra vestsiden. Det var lite båter i området selv på en fredag ettermiddag, fant oss en fin longside plass langs fjellet på Bokkholmen. Det er litt sør for Lyngør "sentrum". Ankomst 17.30 (40nm). Vi har fortøyd her flere ganger tidligere, alltid har vi hatt stille og fint sommervær. Middagen i kveld besto av chili og jalapenopølser, grillet på bål like i nærheten av båten. Når vi nå ikke ligger i en opplyst havn, er det som å være i en annen verden. Det er helt stille, mørkt og stjerneklart. Virkelig fint å oppleve slike kvelder i blandt.

Lørdag 08.08.09.
Vi forlot Lyngør klokken 10.00. Strålende sol og n/ø bris. Kursen ble satt langt ut i Skagerak. Vi kunne se M/S Full City lå på skeive. Det var mye båter og lenser i området.(kunne se det med kikkert)
Vi endte til slutt opp i Verdens ende på Tjøme. Ankomst kl 18.00 (54nm) Det hadde vært en fin dag på sjøen. Innseilingen til Verdens ende er noe kronglete, men er heldigvis godt merket. Havna ligger godt skjermet, mesteparten av gjesteplassene befinner seg bak moloen. Kr 150 for båter under 40 fot. (250 for de over)
Etter middag ombord gikk vi opp på restauranten som ligger like over havna og drakk kaffe. Verdens ende har hatt restaurant helt siden 1933.
Det skyet mer og mer til utover kvelden, men temperaturen holdt seg. (20 grader kl 23.00) Vi tok med oss en flaske rødvin og satte oss ytterst mot havet. Svaberget var lunkent og utsikten flott, da er livet godt å leve:)
Anka som er "steingal", tok mange fine bilder.

Søndag 09.08.09.
I dag våknet vi igjen av plaskende regnvær og sørlig bris, men temperaturen var 18 grader. Det ble en sen frokost, vi ville vente til det værste regnet ga seg før vi dro. Ut på formiddagen kom sola, kl. 13.00 kastet vi loss. Kl 18.00 ankom vi Son (30nm), etter en fin ettermiddag på sjøen. Son har en fin gjestehavn med flytebrygger, det er plass til mange båter. Kr 200 inkl strøm.
Etter middag tok vi med oss kaffe og gikk til stranden, sør for det nye spa hotellet. Der satt vi og kikket ut på oslofjorden i kveldssola.
Etterpå gikk vi oss en tur rundt i koselige Son.
I morgen er det siste dagen på tur, det føles rart. På en måte skal det bli godt å komme hjem, på en annen måte er det trist at en fantastisk tur er over. Vi er en drøy uke foran skjema, det er fordi at vi dro fra vestlandet tidligere enn planlagt pga mye regn.
I dag var alt stengt, slik at vi blir her iallefall litt utover dagen i morgen. Det blir et stopp til før Oslo, men har ikke bestemt hvor. Vi planlegger å være i Oslo på tirsdag ettermiddag.

Mandag 10.08.09.
Våknet til regn i dag igjen, men mildt. Regnet kom og gikk utover formiddagen. Etter at Anka hadde besøkt de fleste butikkene, gikk vi fra Son ca kl 13.00.
Etter en drøy time var vi kommet til Drøbak. Der var det lenge siden vi hadde vært, så vi gikk inn dit. Drøbak har en dårlig gjestehavn, kun 10-12 plasser. Det finnes ikke servicebygg, men det er strøm på kaia. (kr 150)
Både Son og Drøbak er koslige steder, rene sørlandsidyllen. Ettermiddagen ble benyttet til en runde rundt i byen.
For å markere at dette er siste kvelden på turen, gikk vi i land for å spise middag.  I morgen er turen over!!!

Tirsdag 11.08.09.
Etter å ha blitt holdt våken halve natta av lyn- torden og regn, våknet vi til sol og varme. Vi dro fra Drøbak ca kl 10.00 og var inne i båthavna i Oslo(Frognerkilen) ca kl 14.00. (20nm) Tina og Tobias kom for å møte oss. Det ble da kaffe og vafler i cockpit. Så skulle det pakkes og ryddes i båten. Utrolig hva man har med seg på en slik tur. Ida hentet oss med bil etter jobb.
På tiden vi har vært borte har vi reist ca 2500 nautiske mil.(4630 km) Det er omtrent samme distanse som ned til Gibraltar. På turen har vi hatt omtrent alt av vær: sol, regn, sludd, snø, stille, storm, kuling, bris, motvind, medvind, sidevind, midnattsol, lyn, torden. Det eneste som har manglet er tropenatt. (Det var nesten tropenatt når vi lå på Verdens Ende) Båten og utstyret ombord har fungert fint, det ble mye motorkjøring, det  viste vi på forhånd. Det å seile mellom fjell og fjorder er ikke lett. Vi har også hatt veldig mye motvind. Krysse har ikke vært ønskelig pga at det tar for lang tid, vi skulle hele tiden fra A til B. Motor og seil samtidig har vi ofte brukt. Vi monterte radar før avreise, den har vi faktisk ikke hatt bruk for, men tåka kan komme fort langs kysten. Det som er helt nødvendig av utstyr er en god autopilot, kartplotter, papirkart og varmeanlegg.
Vi har besøkt ca 50 forskjellige steder langs vår vakre kyst. Det er nesten 3 mnd siden vi dro hjemmefra, tiden har gått veldig fort. Flere har spurt om hvordan det er å leve så tett sammen over så lang tid. Det har ikke medført noen problemer. Flere par og familier lever på denne måten i flere år når de f. eks er på jordomseiling.(det går som regel bra)
Vi har truffet mange hyggelige mennesker og sett mange flotte steder. Norge har mye å by på. I tillegg til opplevelsene på turen, har også det å være borte fra jobb og den normale hverdagen vært en uvant men fin opplevelse.
Vil med dette takke alle som har fullt oss på nett, håper det har vært både interesant og nyttig, spesielt for de som har planer om å gjøre en lignende tur.
Har man lyst og drømmer om å oppleve Norge eller andre land, med bil, båt eller fly over lengere tid enn en vanlig ferie, gjør det. Ikke utsett til det "passer bedre" eller dere er blitt pensjonister. "Vil man, så kan man."
Nå er tiden inne  til å la alle inntrykk synke inn, sortere bilder og forberede oss til å møte jobb og hverdag.
                                 TAKK FOR OSS !!!

.